top of page
Search
  • Writer's pictureSara Kocijan

Kako napisati dobar opis apartmana ili kuće za odmor?

Updated: Apr 18


Priča je sve. Važno je gostu ispričati zašto bi trebao izabrati vaš smještaj i uvesti ga da se zamisli kod vas dok čita tih nekoliko redaka.

Najvažnije informacije stavite na početak teksta, Tako ćete uvjeriti gosta da je vaš smještaj upravo ono što on traži.

Na osnovi prvih nekoliko informacija gost odlučuje da li će nastaviti dalje gledati ili neće. Tu stavite najveću posebnost vašeg smještaja primjerice apartman uz more, apartman sa prekrasnim pogledom na stari grad, kuća za odmor na osami.


Ako želite samo goste koji traže miran odmor ili je lokacija našeg objekta na osami, daleko od zabavnih sadržaja, tekst će imati naglasak na prednosti odmora daleko od svega.


Napišite nešto o lokaciji, to je gostu bitno. Gost voli znati koliko je udaljen od centra, trgovine, restorana i ostalih sadržaja u destinaciji.


Gosti čitaju baš svaku riječ i zato je od velike važnosti imati dobar opis. Uz sliku na webu dobro napisan opis vaša je prilika da dočarate posebnost vašeg objekta. Dobar opis ispod fotografije uvodi u priču, priču koju želite ispričati gostu o svom objektu.


Obratite se gostu, ako odmah na početku spomenete gosta lakše ćete privući njegovu pažnju. Dajte mu da se zamisli u vašem apartmanu kako pije kavu s prekrasnim pogledom na planinu.


Recite mu zašto je vaš smještaj poseban i zašto treba odsjesti baš kod vas npr. ako želite odmor na planini ovo je pravo mjesto za vas jer se nalazi tik do planinarske staze ili na osami gdje ćete uživati u cvrkutu ptica dok ispija svoju kavu.


Koristite kratke i jasne rečenice te odlomke.

Za gosta je najlakše pratiti ako tekst ima nekoliko odlomaka i svaki odlomak sadrži po jednu informaciju bitnu za njega kako bi mogao brzim pregledom pronaći informaciju koja mu je najvažnija.


Izbjegavajte klasične i poznate opise. Dugi i dosadni opisi s previše informacija nikome nisu zanimljivi za čitanje.


Potrudite se da opis bude što posebniji i što zanimljiviji. Ispričajte mu priču i dajte mu da sebe zamisli u toj priči.Želite opis objekta koji će zainteresirati gosta?


Kontaktirajte me:

aria.turizam@gmail.com

+385919513033155 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page